Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε «πολύ ικανοποιημένη» για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην τετραμερή σύνοδο κορυφής, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, στο Παρίσι.

«Σήμερα ξεπεράσαμε το αδιέξοδο», έκρινε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης μετά τη συνάντηση, οικοδεσπότης της οποίας ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και στην οποία συναντήθηκαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που εξελέγη φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέρη συμφώνησαν σε «ρεαλιστικούς» στόχους, έκρινε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι «φυσικά» σκοπός είναι «να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο». Είπε ότι η τετραμερής σύνοδος του λεγόμενου σχήματος της Νορμανδίας έδωσε νέα ώθηση στην προσπάθεια αποκατάστασης της ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία αλλά προειδοποίησε πως μένει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη.

«Λέω πολύ ανοιχτά ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε αλλά η αίσθηση που αποκόμισα από αυτή τη συνάντηση είναι πως υπάρχει καλή θέληση για να επιλυθούν δύσκολα προβλήματα», πρόσθεσε η Μέρκελ. «Τώρα χρειάζεται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά υπάρχει ορμή ξανά, κίνηση», έκρινε η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης