Το μοντέλο από τη Μιανμάρ Χαν Λέι μπορεί να μην κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς της περασμένης εβδομάδας Miss Grand International, ωστόσο θα μείνει στη μνήμη όλων ως μία από τις πιο παθιασμένες υποψήφιες.

Η 22χρονη κατάφερε να τραβήξει την προσοχή στην Ταϊλάνδη, το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια μιας συγκινησιακά φορτισμένης ομιλίας, όπου απηύθυνε έκκληση για «επείγουσα διεθνή βοήθεια» για τη χώρα της, την ίδια ημέρα που 141 διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά την καταστολή των κινητοποιήσεων εναντίον της στρατιωτικής χούντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, η ίδια ανέφερε ότι οι συμπατριώτες της, που συμμετέχουν στο κίνημα κατά της στρατιωτικής χούντας, δεν θα υποχωρήσουν από τον αγώνα τους, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 550 ανθρώπων σε διάστημα 2 μηνών.

«Μπορώ να πω ένα πράγμα, ότι εμείς οι πολίτες της Μιανμάρ δεν θα παραδοθούμε ποτέ», είπε η ίδια στο Reuters.

«Μου είπαν ότι θα δώσουν μάχη στους δρόμους και εγώ θα δώσω μάχη, με τον τρόπο μου, στη σκηνή. Επομένως, πιστεύω ότι εάν δεν εγκαταλείψουν τον αγώνα, θα νικήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί στο χάος μετά το πραξικόπημα, με καθημερινές διαδηλώσεις και απεργίες, πολλές εκ των οποίων καταστέλλονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, που χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά. Τα θύματα είναι κυρίως πολίτες μικρής ηλικίας.

Ανακαλώντας στη μνήμη της τον διαγωνισμό του περασμένου Σαββάτου, η Χαν Λέι επισήμανε πως η ομιλία της, κατά τη διάρκεια της οποίας μετά βίας κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, της προκάλεσε βαθιά θλίψη, την οποία δεν μπορούσε να διαχειριστεί.

«Ήλεγχα τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή, διότι είχα ανάγκη να μιλήσω για δύο-τρία λεπτά σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε.

«Είχα ανάγκη να εκφραστώ», συμπλήρωσε. «Έκλαψα πολύ, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, όταν επέστρεψα στο δωμάτιό μου, έκλαψα πολύ. Μέχρι στιγμής, όταν μιλάω για τη Μιανμάρ κλαίω, επίσης, πολύ».

Όπως τόνισε, της ήταν αδύνατο να επικεντρωθεί στον διαγωνισμό και ένιωσε ενοχές για όσους υπέφεραν πίσω στην πατρίδα.

«Οι βασίλισσες της ομορφιάς πρέπει να χαμογελούν κάθε φορά, πρέπει να συνδέονται με κάθε άνθρωπο, πολύ προσωπικά», τόνισε.

«Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένη εδώ, διότι (την ώρα) που κάνω καθημερινά διάφορα πράγματα εδώ, τόσοι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν στη Μιανμάρ».

Ο ιδρυτής του διαγωνισμού Ναουάτ Ιτσαραγκρισίλ είπε ότι η απόφαση της Χαν Λέι να μιλήσει για τη χούντα σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμείνει στο εξωτερικό.

«Εάν επιστρέψει στη Μιανμάρ τώρα, δεν θα πάει στο σπίτι της, θα πάει στη φυλακή», σημείωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης