Απεργία από το βράδυ της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης εξήγγειλε πριν από λίγη ώρα το συνδικάτο των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους (EVG).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην 50ωρη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι όχι μόνο στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), οι οποίοι απασχολούν τους 180.000 από τους 230.000 σιδηροδρομικούς – μέλη της EVG, αλλά και στους άλλους 50 ιδιώτες παρόχους σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η EVG βρίσκεται εδώ και δύο μήνες σε διαπραγματεύσεις για νέα κλαδική σύμβαση, οι συνομιλίες ωστόσο έχουν διακοπεί. «Θα αποδείξουμε για μία ακόμη φορά ξεκάθαρα ότι οι υπάρχουσες στο τραπέζι προτάσεις πρέπει να βελτιωθούν ακόμη σημαντικά. Επειδή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν συμβαίνουν και πολλά αυτή τη στιγμή, θα γίνει άλλη μία απεργία», δήλωσε η αρμόδια του διοικητικού συμβουλίου της EVG για τις διαπραγματεύσεις Κοζίμα Ινγκεσάι. Το σωματείο διεκδικεί αυξήσεις ύψους 630 ευρώ μηνιαίως ή 12%. Η DB αντιπροτείνει μέχρι τώρα αυξήσεις της τάξης του 8-10% και «αποζημίωση πληθωρισμού» 2850 ευρώ.

Η Κυριακή επρόκειτο να είναι ημέρα αυξημένων μετακινήσεων, καθώς είναι η Γιορτή της Μητέρας, ενώ από την 1η Μαΐου έχει τεθεί σε ισχύ το ενιαίο εισιτήριο των 49 ευρώ για μετακινήσεις σε όλη τη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης