Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Νότιας Κορέας έπειτα από την πτώση οροφής σε νυχτερινό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο χωριό των αθλητών που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού. Το νοτιοκορεατικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για δύο νεκρούς και 13 τραυματίες, ενώ επιβεβαιώνεται η παρουσία πολλών κολυμβητών στο κέντρο. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νεκροί ήταν 38 και 27 ετών και δεν ήταν αθλητές. 
 

Εννιά αθλητές τραυματίστηκαν, κανένας τους σοβαρά. Πρόκειται για τέσσερις Αμερικανοί, δύο Νεαζηλανδούς, έναν Ολλανδό, έναν Ιταλό και έναν Βραζιλιάνο. Πρόκειται για παίκτες του πόλο, με εξαίρεση τον τελευταίο.

Η πόλη Γκουανγκζού σημειώνεται πως βρίσκεται περίπου 330 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, της Σεούλ, και φιλοξενεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, Ματ Σμολ, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η οροφή κατέρρευσε πάνω σε ανθρώπους που χόρευαν.

«Απλά χορεύαμε και το επόμενο λεπτό πέσαμε 5-6 μέτρα και όλοι άρχισαν να τρέχουν έξω από το κλαμπ», είπε. «Πέσαμε πάνω στα κεφάλια άλλων ανθρώπων που ήταν από κάτω μας. Κάποιοι από αυτούς ήταν σε αρκετά κακή κατάσταση», συμπλήρωσε. 
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης