Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ καταδίκασε χθες Παρασκευή ως «γελοίο» και «επικίνδυνο» το νομοσχέδιο που υπέγραψε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τενεσί, Μπιλ Λι, με το οποίο απαγορεύει τις παραστάσεις με drag queens σε δημόσιους χώρους της πολιτείας του.

«Αυτού του είδους οι γελοίες αποφάσεις όχι μόνο είναι περιττές, είναι επίσης επικίνδυνες», ιδίως «σε μια εποχή που τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν κίνδυνο βίας», κατήγγειλε η εκπρόσωπος του προέδρου Μπάιντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Τενεσί είναι η πρώτη αμερικανική πολιτεία που νομοθετεί εναντίον των drag shows, επικαλούμενο την έκθεση ανηλίκων σε τολμηρό σεξουαλικό περιεχόμενο. Ενδέχεται όμως να ακολουθήσουν και άλλες αμερικανικές πολιτείες, όπως το Τέξας, το Κάνσας ή η Αριζόνα. Σε τουλάχιστον 12 αμερικανικές πολιτείες εκλεγμένοι αξιωματούχοι έχουν προτείνει ανάλογα μέτρα.

Οι παραστάσεις με drag queens είναι ένα από τα πιο πρόσφατα πεδία διαμάχης σε πολιτείες όπου συντηρητικοί αξιωματούχοι εγείρουν ζητήματα που περιστρέφονται γύρω από το φύλο ή τη σεξουαλικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης