Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε στη Σαουδική Αραβία φέρνοντας ως δώρο έναν ρωσικό ασπρογέρακα για τον πρίγκιπα Σαλμάν.

Τα πτηνά αυτού του είδους αποτελούν δημοφιλές χόμπι για τους Σαουδάραβες βασιλείς, αν και το πουλί έδειξε έλλειψη αξιοπρέπειας λερώνοντας το πάτωμα του παλατιού. Ο Ρώσος πρόεδρος έφερε τη θηλυκού γένους ασπρογέρακα στη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα, καθώς έφτασε στη χώρα για επίσημη επίσκεψη, για πρώτη φορά μετά το 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πάθος για τα μεγάλα αυτά πτηνά της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας είναι τόσο μεγάλο, ώστε πριν από λίγο καιρό είχε ενοικιασθεί εμπορικό τζετ της Etihad Airways για να μεταφέρει 80 αετούς, με τα εισιτήρια να έχουν πληρωθεί από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Σαλμάν.

Το δώρο του Σαουδάραβα πρίγκιπα προς τον Πούτιν ήταν ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράφηκαν περισσότερες από 20 συνθήκες συνεργασίας

Περισσότερες από 20 συμφωνίες υπογράφηκαν τη Δευτέρα μεταξύ Μόσχας και Ριάντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Πούτιν στη Σαουδική Αραβία.

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν τον χάρτη για τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) και των παραγωγών πετρελαίου εκτός καρτέλ. Μαζί με τον Χάρτη, οι δύο χώρες έχουν υπογράψει πρωτόκολλο για ενεργειακή συνεργασία.

Επίσης, το Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF), η Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) και ο Όμιλος ESN συμφώνησαν να επενδύσουν στον σχεδιασμό, στην κατασκευή και στη λειτουργία εργοστασίου μεθανόλης στην περιοχή Amur της Ρωσίας. Το εργοστάσιο αναμένεται να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα μέχρι 2 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με το RDIF.

Δείτε στο βίντεο το δώρο του Πούτιν

 

Πληροφορίες από Novosti –RT.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης