Ο πρόεδρος της Κίνας συνεχάρη τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ για την επανεκλογή του

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021, 13:32
Ο πρόεδρος της Κίνας συνεχάρη τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ για την επανεκλογή του

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον Μπασάρ αλ-Άσαντ για την επανεκλογή του στην ηγεσία της Συρίας, χαιρετίζοντας την «παραδοσιακή φιλία» ανάμεσα στις δύο χώρες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το Ιράν και η Ρωσία, κύριοι σύμμαχοι του συριακού καθεστώτος, χαιρέτισαν ήδη τη νίκη του απερχόμενου προέδρου, που επανεξελέγη, όπως αναμενόταν, την Πέμπτη για τέταρτη θητεία, με ποσοστό 95% και πλέον των ψήφων.

Η Κίνα υποστηρίζει και αυτή σταθερά το συριακό καθεστώς από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη χώρα το 2011, συμπράττοντας με τη Ρωσία προκειμένου να εμποδίσουν κάθε ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα.

Η Κίνα «υποστηρίζει σταθερά τη Συρία στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της», ανέφερε χθες, Δευτέρα, ο Σι Τζινπίνγκ σε ένα μήνυμα προς τον Σύρο ομόλογό του, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Υποσχέθηκε επίσης τη βοήθεια της Κίνας για την ανοικοδόμηση της συριακής οικονομίας και στη μάχη κατά της επιδημίας του Covid-19.

Μια δεκαετία πολέμου στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σημειώνοντας πως δεκάδες χιλιάδες θύματα έχασαν τη ζωή τους υποβαλλόμενοι σε βασανιστήρια στις φυλακές του καθεστώτος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021, 13:34