Ατελείωτη φαντάζει η ουρά, για να καταφέρει κανείς να μπει στην παλαιότερη αίθουσα του παλατιού του Γουέστμινστερ, στον χώρο όπου βρίσκεται το φέρετρο της Ελισάβετ Β και υπολογίζεται ότι φθάνει τα 8 χιλιόμετρα με αναμονή τουλάχιστον 14 ώρες. Ωστόσο, όσο και αν αυτό φαίνεται αποτρεπτικό, οι Λονδρέζoι εξακολουθούσαν να συνωστίζονται κατά δεκάδες χιλιάδες, για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα και θα ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας, δύο ώρες πριν η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ, ξεκινήσει για το ταξίδι προς το Αββαείο του Γουέστμινστερ, όπου θα τελεστεί η μεγαλοπρεπής κηδεία με τη παρουσία δεκάδων ηγετών από όλη την υφήλιο. Η κηδεία θα αποτελείται ουσιαστικά από διαδοχικές τελετές, μετά το Αββαείο του Γουέστμινστερ θα ακολουθήσει δεύτερη τελετή, παρουσία 800 ατόμων, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Γουίνδσορ. Και μετά η ταφή, στις 9:30 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Η ουρά ακολουθεί τη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση από το Παλάτι του Ουέστμινστερ, μέσω του Λάμπεθ, του Σάουθγουορκ και του Μπέρμοντσεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σας παρακαλούμε μην επιχειρήσετε να μπείτε στην ουρά μέχρι να ξανανοίξει»

Εν τω μεταξύ, έχει ξεσπάσει διαμάχη σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να παρακάμψει την ουρά για να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα, αφού προέκυψε ότι βουλευτές και λόρδοι είχαν ειδική πρόσβαση.

Μάλιστα διακόπηκε το λαϊκό προσκύνημα καθώς τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα πραγματοποιούσαν 15λεπτη αγρυπνία στο Westminster Hall το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο για τη διαχείριση της διαδικασίας υπουργείο Πολιτισμού, το πάρκο δεν χωράει άλλο κόσμο. «Σας παρακαλούμε μην επιχειρήσετε να μπείτε στην ουρά μέχρι να ξανανοίξει», ανέφερε η ανακοίνωση. Ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής για να φτάσουν οι τελευταίοι της ουράς στο Γουέστμινστερ είναι τουλάχιστον 14 ώρες.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και ο δούκας του Σάσεξ θα παρακολουθήσουν την αγρυπνία μαζί με έξι από τα ξαδέλφια τους. Μάλιστα, ο Κάρολος έκανε τη χάρη στον Χάρι και του επέτρεψε να φορέσει τη στρατιωτική στολή του για το ύστατο χαίρε στη βασίλισσα Ελισάβετ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης