«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που λέει και ο στίχος του τραγουδιού, αποτελούν ίδιον των πολιτικών παγκοσμίως, πολύ δε περισσότερο στις χώρες με κατοίκους που έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο οπότε είναι εύπιστοι, σε ότι τους …πλασάρουν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάντως στη γείτονα Τουρκία το… τερμάτισε, καθώς σε ένα επικό προεκλογικό σόου που είχε στήσει, έριξε ψεύτικα θεμέλια σε ένα ανύπαρκτο νοσοκομείο στο Χατάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο πρόεδρος της Τουρκίας, στον λόγο που έβγαλε στην υποτιθέμενη ανέγερση του νοσοκομείου φώναζε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του… έργου: «Όπως βλέπετε δεν μιλάμε για κατασκευές με άμμο θαλάσσης! Είναι με τσιμέντο με χάλυβα! Εμείς κάνουμε σωστές κατασκευές»!

Βέβαια, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, αποδείχθηκε ότι η τελετή που είχε… στήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν… «παραμύθι φούρναρης».

Τα συνεργεία έριχναν μπετόν στη μέση του πουθενά και φυσικά δεν υπήρχε τίποτα που να δείχνει ότι θα χτιστεί νοσοκομείο και μάλιστα σε μια  περιοχή, που ισοπεδώθηκε από τον πρόσφατο φονικό σεισμό και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στην Τουρκία.

Τα αποκαλυπτήρια της ψεύτικης τελετής θεμελίωσης που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδείχτηκαν λίγο μετά τον λόγο του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας «HALK TV» ξεγύμνωσε την ψεύτικη τελετή παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα και δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχαν θεμέλια. Κάποιοι είχαν ανοίξει απλά μια τετράγωνη τρύπα στη γη, προκειμένου να φανεί ότι θα έπεφταν τα θεμέλια.

Στο τηλεοπτικό κανάλι σχολιάστηκε  πικρόχολα η κοροϊδία: «Αυτά εδώ είναι τα θεμέλια ενός νοσοκομείου!! Βέβαια μόλις αποκαλύφθηκαν αυτές οι εικόνες, αυτά τα θεμέλια αποσύρθηκαν! Εδώ πια δεν μπορούν να κάνουν και σοβαρές παρουσιάσεις και κάνουν τέτοιου είδους τελετές θεμελίωσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης