Αντιδράσεις προκαλεί το παράνομο νεκροταφείο Prima Porta στην Ιταλία, όπου βρίσκονται θαμμένα εκατοντάδες έμβρυα από αμβλώσεις, ενώ σε κάθε σταυρό αναγράφεται το όνομα της γυναίκας που τερμάτισε την εγκυμοσύνη.

Μέχρι πρότινος, πολλές γυναίκες δεν ήξεραν για την ύπαρξη αυτού του νεκροταφείου, ενώ κάποιες λένε ότι δεν συναίνεσαν ούτε σε ταφή, αλλά ούτε στο να αναγραφεί το όνομά τους σε σταυρό. Έτσι περισσότερες από 100 γυναίκες προσφεύγουν τώρα στη Δικαιοσύνη και απαιτούν να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτού του μακάβριου αυτοσχέδιου κοιμητηρίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το site politico, στην Ιταλία, όπου οι γυναίκες αγωνίζονται ακόμη για πρόσβαση στην άμβλωση, τέσσερις δεκαετίες μετά την κατοχύρωση του δικαιώματός τους, η ανακάλυψη του παράνομου τόπου ταφής προκάλεσε κατακραυγή. Μάλιστα, όπως φαίνεται, υπάρχουν δεκάδες ανάλογα παράνομα κοιμητήρια σε όλη την Ιταλία, γνωστά ως «λιβάδια των αγγέλων», τα οποία δημιουργήθηκαν από υπερσυντηρητικές χριστιανικές ενώσεις. Όμως μόνο στο Prima Porta αναγράφονται τα ονόματα των γυναικών που έκαναν έκτρωση.  

Όπως επισημαίνουν υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των γυναικών, τέτοια μέρη στιγματίζουν την άμβλωση και υπονομεύουν τις νόμιμες επιλογές των γυναικών σε μια εποχή κατά την οποία οι συντηρητικές ομάδες παγκοσμίως προσπαθούν να περιορίσουν τα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα που κέρδισαν πριν από δεκαετίες.

Παρόλο που η άμβλωση είναι νόμιμη στην Ιταλία από το 1978, βρίσκει απέναντί της την έντονη αντίδραση θρησκευτικών και πολιτικών συντηρητικών δυνάμεων. Υπάρχουν αντίστοιχες αντιδράσεις σε πολλές άλλες χώρες, υπογραμμίζει το politico, αλλά στην Ιταλία, αφού η Καθολική Εκκλησία παραμένει απόλυτα ενσωματωμένη στους ιταλικούς θεσμούς, η αποτροπή της εφαρμογής των δικαιωμάτων των γυναικών στις αμβλώσεις ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης