Το όνομά της είναι Τζανάν Καφτανσίογλου ζει στην Κωνσταντινούπολη και το μεγάλο της έγκλημα είναι ότι πριν από επτά χρόνια επέκρινε τον Ερντογάν χρησιμοποιώντας στίχους του μεγάλου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.Η Τζανάν Καφτανσίογλου Η Τζανάν Καφτανσίογλου όμως είναι και ο αρχιτέκτονας της μεγάλης εκλογικής νίκης του σημερινού δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου. Όπως και ο δήμαρχος έτσι και η Τζανάν είναι ιδιωτικό στέλεχος του Ρεπουμπλικανού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δια της γνωστής μεθόδου που χρησιμοποιείται από το καθεστώς Ερντογάν, δηλαδή την απαγγελία κατηγορίας για προσβολή του αρχηγού του κράτους η Καφτανσίογλου, καταδικάστηκε την Παρασκευή σε δέκα περίπου χρόνια φυλάκιση. Για την ακρίβεια η ποινή της είναι εννέα χρόνια και οκτώ μήνες.

Έχει σημασία το κατηγορητήριο και οι ποινές. Καταδικάστηκε λοιπόν σε έναν χρόνο και έξι μήνες φυλάκιση για τρομοκρατική προπαγάνδα, έναν χρόνο, έξι μήνες και είκοσι μέρες για εξύβριση αξιωματούχου, δύο χρόνια και τέσσερις μήνες για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν. Έναν χρόνο και οκτώ μήνες για εξύβριση κατά του τουρκικού κράτους. Τέλος καταδικάστηκε σε ακόμη δύο χρόνια και οκτώ μήνες για πρόκληση δημοσίων παθών. Σύνολο εννέα χρόνια και οκτώ μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως η Τζανάν Καφτανσίογλου είναι πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Κωνσταντινούπολης. Ηγήθηκε της καμπάνιας του σημερινού δημάρχου με αποτέλεσμα να ανατρέψει τα δεδομένα και να δώσει τη νίκη στον εκπρόσωπο των Ρεπουμπλικάνων που είχαν απολέσει τη δημαρχιακή εξουσία στην πόλη από το 1994. Είναι προφανώς πως απροσχημάτιστα το καθεστώς Ερντογάν τιμώρησε την αρχιτέκτονα της μεγάλης αυτής πολιτικής νίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ερντογάν δεν σταματά όμως εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού το απόγευμα της Παρασκευής ενημέρωσε  τα ΜΜΕ πως θα ανακοινώσει την Κυριακή για το εάν θα καθαιρέσει τον εκλεγμένο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για την πλέον ωμή απόδειξη πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι σε θέση να δεχτεί έστω και την άσκηση αντιπολίτευσης από έναν δήμαρχο. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως ο πρόεδρος της Τουρκίας αδιαφορεί πλήρως για τις κριτικές που θα εκφραστούν στις δυτικές χώρες αλλά και εντός της Τουρκίας. Ποιο είναι όμως το έγκλημα του δημάρχου της πόλης που ώθησε τον Ερντογάν να μεθοδεύει την καθαίρεσή του; Ο Ιμάμογλου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται πως η προηγούμενη δημαρχιακή αρχή νοίκιαζε 2.500 αυτοκίνητα από εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια του γαμπρού του Ερντογάν. Αυτά τα αυτοκίνητα είχαν παραχωρηθεί σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP για κυβερνητικές δραστηριότητες.

Δείτε τη φωτογραφία από ψηλά που δείχνει το πάρκινγκ αυτών των αυτοκινήτων που μοιάζουν με… σπιρτόξυλα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης