Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συζήτησαν για τις ενέργειες της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ και τη μεταχείριση που επιφυλάσσει το Πεκίνο στους μουσουλμάνους της επαρχίας Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με βρετανική σύνοψη της συνομιλίας.

“Συζήτησαν κοινά θέματα παγκόσμιας ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, στα οποία συμπεριελήφθησαν οι ενέργειες της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ και στη Σιντζιάνγκ, η κατάσταση στο Ιράν και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή”, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ο πρωθυπουργός και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισαν επίσης την προσήλωσή τους στη διαπραγμάτευση μιας σκληρής Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ που θα ωφελεί τις οικονομίες των δύο χωρών”.

Ο Τζόνσον και ο Πομπέο υπογράμμισαν τη σημασία της συμμαχίας του υπό τις ΗΠΑ πολυεθνικού συστήματος παρακολούθησης “Πέντε Μάτια” (Five Eyes).

Ο Τζόνσον έθεσε το θέμα του θανάτου του 19χρονου Βρετανού Χάρι Νταν σε τροχαίο στην Αγγλία στο οποίο είχε εμπλακεί η σύζυγος Αμερικανού διπλωμάτη. “Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Χάρι Νταν και την οικογένειά του”, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. “Είπε ότι υπάρχει έντονο αίσθημα στους Βρετανούς για απόδοση δικαιοσύνης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης