Ο ανεξάρτητος Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, έδωσε έμφαση στο πολιτικό ρήγμα που σταδιακά διαμορφώνεται μεταξύ της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και μιας ομάδας Δημοκρατικών βουλευτών που έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά στην Βουλή των Αντιπροσώπων, μεταδίδει το CNN.

Ο ίδιος την παρότρυνε “να τους πλησιάσει” κι όχι να τους “αποξενώσει.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δεν μπορείς να αγνοείς τους νέους ανθρώπους αυτής της χώρας που έχουν πάθος με την οικονομική, την φυλετική, την κοινωνική και την περιβαλλοντολογική δικαιοσύνη,” δήλωσε ο Σάντερς στον Τσακ Τοντ του CNN και στην εκπομπή “Meet the Press.”

“Πρέπει να τις φέρει μέσα κι όχι να τις απομονώσει,” πρόσθεσε ο Σάντερς, σχολιάζοντας το εσωτερικό περιβάλλον πολιτικής σύγκρουσης που διαμορφώνεται μεταξύ της Πελόζι και των προοδευτικών βουλευτών στην κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών κι εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όταν δέχθηκε πιεστικές ερωτήσεις για το αν η Πελόζι υπήρξε σκληρή με την αναφερόμενη ομάδα βουλευτών, ο Σάντερς απάντησε: “Νομίζω ότι είναι λίγο σκληρή.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αναφερόμενη ομάδα προοδευτικών βουλευτών συμμετέχουν η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ (Νέα Υόρκη) η Ιλχάν Ομάρ (Μινεσότα) η Ρασίντα Τλάιμπ (Μίσιγκαν), αλλά και η Αγιάνα Πρίσλεϊ (Μασαχουσέτη).

Η πολιτική ένταση μεταξύ της αναφερόμενης ομάδας και της Πελόζι κλιμακώθηκε στην διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων με την Οκάσιο-Κορτέζ να δηλώνει ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων “στραγγαλίζει” τους νέους έγχρωμους βουλευτές.

Όταν τα σχόλια αυτά έγιναν αρχικά γνωστά, σκέφτηκα ότι η ίδια κρατούσε την προοδευτική ομάδα σε μικρή απόσταση, προκειμένου να προστατεύσει τα πιο μετριοπαθή μέλη κι αυτό το καταλαβαίνω,” δήλωσε η Οκάσιο-Κορτέζ σε μία συνέντευξη της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “The Washington Post” την προηγούμενη εβδομάδα.

“Ωστόσο, η επιμονή της άφησε να εννοηθεί … ότι φτάσαμε σε ένα σημείο απόλυτου θράσους, απέναντι στις έγχρωμες γυναίκες που έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά,” πρόσθεσε η Οκάσιο-Κορτέζ.

Η Πελόζι από την πλευρά της, δεν σχολίασε άμεσα τα παραπάνω σχόλια στην διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου την περασμένη Πέμπτη, ενώ δήλωσε: “σεβόμαστε την αξία του κάθε μέλους στην κοινοβουλευτική ομάδα μας” κι ότι “η διαφορετικότητα στο σύνολό της, είναι ένα αξιοθαύμαστο πράγμα.”

Η Πελόζι υποστήριξε ότι η ένταση μεταξύ της ίδιας και των νέων έγχρωμων βουλευτών πυροδοτήθηκε μετά την ανάρτηση στο Twitter του προσωπάρχη της Οκάσιο-Κορτέζ, στην οποία και γίνονταν σύγκριση μεταξύ των μετριοπαθών και των υποστηρικτών του φυλετικού διαχωρισμού.

“Το πως το μεταφράζουν και το μεταφέρουν σε έναν άλλο χώρο εξαρτάται από τους ίδιους, αλλά δεν θα το συζητήσω περισσότερο,” είπε η Πελόζι.

Παρά την εσωτερική διαίρεση που εδραιώνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών, η Πελόζι υποστήριξε χθες, την ομάδα των έγχρωμων γυναικών βουλευτών, μετά την επίθεση που δέχθηκαν από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω μιας σειράς αναρτήσεων που έκανε ο ίδιος στο Twitter.

Στις αναρτήσεις αυτές, ο πρόεδρος Τραμπ άφησε λανθασμένα να εννοηθεί ότι αυτές δεν έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ, ενώ πρότεινε με σαρκασμό: “Να επιστρέψουν στις χώρες από τις οποίες ήλθαν προκειμένου να βοηθήσουν τις μολυσμένες από την εγκληματικότητα [τοπικές κοινωνίες].”

“Όταν ο @realDonaldTrump λέει στις τέσσερις γυναίκες που είναι μέλη του Κογκρέσου να επιστρέψουν στις χώρες τους, ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το σχέδιο του για “Να γίνει η Αμερική Μεγάλη Πάλι” ήταν πάντα σχετικό με το να γίνει η Αμερική λευκή ξανά,” έγραψε η Πελόζι στο Twitter.

“Η διαφορετικότητά μας, είναι η ισχύς μας και η ενότητά μας, είναι η δύναμή μας,” τόνισε η ίδια.

Ο Σάντερς που έχει προηγούμενα συνδέσει την πολιτική παρουσία με την Οκάσιο-Κορτέζ για την προώθηση προοδευτικών ιδεών στο Κογκρέσο, πρόσθεσε χθες, ότι οι γυναίκες έγχρωμες βουλευτές, κάνουν σημαντικά βήματα, ώστε να προσεγγίσουν νέους ψηφοφόρους.

“Πρέπει να πλησιάσουμε τους νέους ανθρώπους. Πρέπει να απαλύνουμε τον πόνο της εργατικής τάξης σε αυτή την χώρα,” τόνισε ο ίδιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης