Πρώτο περιστατικό της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού στην Κολομβία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 07:50
Πρώτο περιστατικό της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού στην Κολομβία

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, ο Ιβάν Ντούκε, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό μετάδοσης της παραλλαγής Δέλτα του SARS-CoV-2 στη χώρα των Άνδεων.

«Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας εντόπισε την παρουσία της παραλλαγής Δέλτα στη χώρα μας σε μια περίπτωση που υποβλήθηκε σε εξετάσεις στην πόλη Κάλι και ήδη αντιμετωπίζεται με όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα», ανέφερε ο κ. Ντούκε.

Κάλεσε τους συμπολίτες του να εμβολιαστούν για την COVID-19 το συντομότερο δυνατόν και επισήμανε πως το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί ως αυτό το στάδιο σε 105 χώρες του κόσμου και έχει αποδειχθεί πως είναι πολύ πιο μεταδοτικό από την αρχική εκδοχή του ιού.

Η διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, η Μάρτα Λουσία Οσπίνα, διευκρίνισε από την πλευρά της πως το πρόσωπο που μολύνθηκε από την παραλλαγή Δέλτα έχει τεθεί σε απομόνωση μετά την επιστροφή του από ταξίδι στις ΗΠΑ.

Στην Κολομβία των 50 εκατομμυρίων κατοίκων ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 118.188 νεκρούς επί συνόλου 4.705.734 μολύνσεων, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 07:52