Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, σκοτώθηκαν από ένοπλο, σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, προσθέτοντας ότι ο δράστης αυτοκτόνησε.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έγκλημα αυτό, ανάμεσά τους δύο φρουροί ασφαλείας του σχολικού ιδρύματος, δύο δάσκαλοι και πέντε ανήλικοι», ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των έξι νεκρών. Οι πρώτες αναφορές ανέβαζαν τον αριθμό των τραυματιών στους 20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένοπλος «φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι με ναζιστικό σύμβολο και μια κουκούλα», πρόσθεσαν πηγές της Ανακριτικής Επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης του», ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι μαθητές του σχολείου όταν ο ένοπλος εισέβαλε και άρχισε να πυροβολεί. Μαθητές και καθηγητές κρύφτηκαν σε αίθουσες ενώ άλλοι άρχισαν να τρέχουν και να πηδούν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης