Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπέβαλε μια επίσημη διαμαρτυρία στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα ναυτικό περιστατικό στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, το οποίο η Μόσχα χαρακτήρισε μια πρόκληση που αποσκοπούσε στη διατάραξη της ειρήνης.

Παράλληλα κάλεσε την Ουάσινγκτον να απέχει στο μέλλον από αντίστοιχες «περιπέτειες, προειδοποιώντας ότι διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένα ρωσικό αντιτορπιλικό εντόπισε πολεμικό των ΗΠΑ το οποίο έπλεε παράνομα μέσα στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και το «έδιωξε» από την περιοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, το αμερικανικό πολεμικό, το αντιτορπιλικό USS John S. McCain, παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα, προτού το προειδοποιήσει το ρωσικό αντιτορπιλικό Ναύαρχος Βιναγκράντοφ. Κατά την ίδια πηγή, το αντιτορπιλικό Μακέιν μπήκε «δύο χιλιόμετρα» στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Κόλπου του Πέτρου του Μέγα. Αφού αποχώρησε, δεν έκανε νέα προσπάθεια να εισέλθει στη θαλάσσια περιοχή της Ρωσίας.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αρνήθηκε οποιαδήποτε επιλήψιμη ενέργεια και κατηγόρησε τη Μόσχα για υπερβολικές ναυτικές αξιώσεις.

Η Κίνα είχε καταγγείλει τον Οκτώβριο πως το ίδιο αμερικανικό πολεμικό παραβίασε επίσης τα κινεζικά χωρικά ύδατα, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης