Το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών στο ολοκληρωμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι οι ΗΠΑ είναι μέρος στην ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία, τόνισε την Τρίτη ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, ο Ανατόλι Αντόνοφ.

«Η απόφαση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ να οργανώσει την εκπαίδευση στο Φορτ Σιλ στην Οκλαχόμα είναι ακόμη μια επιβεβαίωση της de facto συμμετοχής της Ουάσινγκτον στην ουκρανική ένοπλη σύρραξη στο πλευρό των ναζί εγκληματιών του Κιέβου», έκρινε ο κ. Αντόνοφ, σύμφωνα με ανάρτηση της πρεσβείας στην πλατφόρμα Telegram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Αντόνοφ, σκοπός της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να «προκαλέσει όσο μεγαλύτερη ζημιά είναι δυνατόν στη Ρωσία στα πεδία των μαχών με ενδιάμεσους τους Ουκρανούς».

Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί διευκρίνισε νωρίτερα χθες πως η εκπαίδευση των ουκρανών στρατιωτικών στο πιο προηγμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στο αμερικανικό οπλοστάσιο θα γίνει στο Φορτ Σιλ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης