Σαουδική Αραβία: Η αεράμυνα κατέρριψε πέντε drones των ανταρτών Χούθι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022, 23:54
Σαουδική Αραβία: Η αεράμυνα κατέρριψε πέντε drones των ανταρτών Χούθι

Η αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε και κατέστρεψε πέντε drones που εκτοξεύτηκαν εναντίον του βασιλείου από τους σιίτες αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (SPA) σήμερα Δευτέρα.

Τα drones προέρχονταν από τη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, σημειώνεται.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε και αναχαιτίστηκε ένας «εχθρικός αεροπορικός στόχος» που είχε εκτοξευτεί εναντίον της πόλης Ταΐφ, στην επαρχία Μάκα.

Οι σιίτες αντάρτες ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, όπως και την πρωτεύουσα Σαναά. Η Σαουδική Αραβία επεμβαίνει στον πόλεμο στην Υεμένη από το 2015, επικεφαλής ενός στρατιωτικού συνασπισμού που έχουν σχηματίσει μουσουλμανικές σουνιτικές χώρες, προκειμένου να στηρίξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις έναντι των Χούθι, που θεωρείται ότι στηρίζονται από το Ιράν.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ του συνασπισμού και των ανταρτών, με τη σαουδαραβική Πολεμική Αεροπορία να έχει εντείνει τις επιδρομές της στις περιοχές που ελέγχουν οι Χούθι. Από την πλευρά τους οι σιίτες αντάρτες έχουν αυξήσει τις επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022, 23:54