Η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι κατά την άφιξή του στην Μόσχα είναι «απαράδεκτη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ζητώντας την «άμεση απελευθέρωσή του» από την Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη από την αστυνομία κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, την ώρα που επρόκειτο να περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές (FSIN) επιβεβαίωσαν τη σύλληψή του και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι περιλαμβάνεται σε λίστα καταζητούμενων από τις 29 Δεκεμβρίου 2020 για παραβίαση των όρων αναστολής ποινής φυλάκισης.

Μάλιστα, είχαν απειλήσει από την Πέμπτη ότι θα συλληφθεί εάν πατούσε το πόδι του στη Ρωσία, καθώς του προσάπτουν ότι δεν παρουσιαζόταν στις αρχές δύο φορές τον μήνα, όπως επιβάλλουν οι όροι ποινής φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή στην οποία είχε καταδικασθεί το 2014.

Το αεροπλάνο είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, το οποίο έκλεισε λόγω των «τεχνικών λόγων», σύμφωνα με τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Pobeda, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται, ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία για πρώτη φορά μετά τη δηλητηρίασή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης