Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, που είναι επίσης γνωστή με την ονομασία θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το γραφείο του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα ενημέρωσε εξάλλου μέσω Twitter πως «η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε κάτι που μοιάζει να είναι βαλλιστικός πύραυλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτόξευση καταγράφεται δυο ημέρες μετά την εντολή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να ενισχυθεί η αποτρεπτική ισχύς της χώρας του με πιο «πρακτικό και επιθετικό» τρόπο.

Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε πως ο πύραυλος πιστεύεται πως κατέπεσε ήδη στον θαλάσσιο χώρο εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Ωστόσο, οι ιαπωνικές αρχές έδωσαν εντολή μέσω του συστήματος J-Alert στους κατοίκους της Χοκάιντο να σπεύσουν αμέσως σε καταφύγια, μέσα σε κτίρια ή υπογείως, προειδοποιώντας πως υπάρχει κίνδυνος να πλήξει τη νήσο αυτή πύραυλος περί τις 08:00 (τοπική ώρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης