Συνεχίζεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον και σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, διατηρούν τις θέσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών Ντομινίκ Ράμπ, Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ, ο υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης Μάικλ Γκοβ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λιζ Τρους.

Νέος υπουργός Επιχειρηματικότητας ορίστηκε ο μέχρι πρότινος υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Αλόκ Σάρμα, ο οποίος αντικαθιστά την Άντρεα Λίντσομ, ενώ ορίστηκε επίσης επικεφαλής της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, που θα φιλοξενηθεί στη Γλασκώβη (9-19 Νοεμβρίου). Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης αναλαμβάνει η Αν – Μαρί Τρεβέλιαν, προηγουμένως υφυπουργός Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γενικός Εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του. Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ανακοινώνει την παραίτησή του έπειτα από αίτημα του ίδιου και δηλώνει πως ήταν τιμή του να υπηρετήσει από τη θέση που κατείχε στη διάρκεια μιας ταραγμένης πολιτικής περιόδου στη χώρα. Επισημαίνει ότι στη διάρκεια της διαδικασίας αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε. προσέφερε την ειλικρινή και ανεξάρτητη νομική του συμβουλή, τόσο στον ίδιο όσο και στην προκάτοχό του Τερέζα Μέι, για την επίτευξη του στόχου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δύο ακόμη υφυπουργοί στο υπουργείο Μεταφορών απομακρύνθηκαν, ο Τζορτζ Φρίμαν και η Νασράτ Γκανί, όπως και ο υφυπουργός αρμόδιος για τα πανεπιστήμια και την επιστημονική έρευνα Κρις Σκίντμορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης