«Σχεδόν 830.000 άνθρωποι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Σουδάν», ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha), παρότι ο ποταμός Νείλος έχει αρχίσει να υποχωρεί εδώ και μέρες.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 166.000 κατοικίες καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν τη χώρα από τα μέσα Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από τους μισούς πλημμυροπαθείς βρίσκονται σε πέντε από τα 18 κρατίδια που έχει το Σουδάν: Χαρτούμ, Βόρειο Νταρφούρ, Δυτικό Νταρφούρ, Γαλάζιος Νείλος και Σέναρ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Σουδάν, 124 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 54 τραυματίστηκαν στις πλημμύρες.

Το Σουδάν κάλεσε στα μέσα Σεπτεμβρίου τη διεθνή κοινότητα να του παράσχει περισσότερη βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τις πλημμύρες που ανάγκασαν το Χαρτούμ και κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι ραγδαίες βροχοπτώσεις αυξάνουν τους κινδύνους ασθενειών και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης