Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σήμερα το πρωί εναντίον κομβόι λεωφορείων που μετέφερε μουσουλμάνους ψηφοφόρους στη Σρι Λάνκα, μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής λόγο για θύματα. Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, οι δράστες τοποθέτησαν φλεγόμενα λάστιχα στο δρόμο και έστησαν οδοφράγματα για να αιφνιδιάσουν το κομβόι των 100 και πλέον λεωφορείων, που κινούνταν στο βόρειο τμήμα του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια πέταξαν πέτρες», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία της πόλης Ταντιριμάλ, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Κολόμπο.

Οι μουσουλμάνοι της παραθαλάσσιας πόλης Πουταλάμ ήταν καθοδόν προς τη γειτονική περιοχή της Μανάρ, όπου επρόκειτο να ψηφίσουν.

«Τουλάχιστον δύο λεωφορεία χτυπήθηκαν αλλά δεν έχουμε πληροφορίες για κανέναν νεκρό», πρόσθεσε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 16 εκατ. πολίτες της Σρι Λάνκα καλούνται σήμερα στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες αναμένεται να δοθεί αμφίρροπη μάχη μεταξύ του Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, υποψηφίου της φατρίας των Ρατζαπάκσα – που επιδιώκει την επιστροφή της στα πράγματα – και του Σατζίτ Πρεμαντάσα, υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος.

Το επεισόδιο καταγράφηκε ενώ εκτυλίσσεται αντιπαράθεση μεταξύ του στρατού, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Ρατζαπάκσα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του αδελφού του Μαχίντα (2005-2015), και της αστυνομίας στην περιοχή Τζάφνα, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι ανήκουν στη μειονότητα των Ταμίλ, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Η αστυνομία ενημέρωσε την εκλογική επιτροπή ότι ο στρατός απέκλεισε παράνομα δρόμους, κάτι που θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα σε αυτή την περιοχή αυτή, η οποία θεωρείται μη ευνοϊκή για τον Ρατζαπάκσα.

«Αφού ενημερώθηκε ο στρατός ότι τα οδοφράγματα είναι παράνομα σε περίοδο εθνικών εκλογών, τα οδοφράγματα αποσύρθηκαν», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι είχαν προειδοποιήσει τους διοικητές μονάδων του στρατού στην περιοχή ότι οποιαδήποτε παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας θα αναφέρεται και θα παραπέμπεται στη δικαιοσύνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης