Ανυποχώρητος στην εδώ και αρκετές ώρες εκπεφρασμένη θέση του, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει υπό πίεση από την πρωθυπουργία της Βρετανίας, παρέμεινε ο Μπόρις Τζόνσον και μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, των μελών του υπουργικού του συμβουλίου, που τον επισκέφθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ 10, επιδίδοντας του, επιστολή- τελεσίγραφό με την οποία του ζήτησαν να παραιτηθεί.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τους επανέλαβε ότι είναι ανυποχώρητος και τους ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Φέρεται μάλιστα, να είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ότι έχουν δύο επιλογές. Είτε να επικεντρωθούν το καλοκαίρι στην επίλυση των οικονομικών ζητημάτων, είτε να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα για την εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μου είπαν ότι ο πρωθυπουργός είναι ανυποχώρητος και δεν θα παραιτηθεί», ανέφερε μέσω του Twitter η πολιτική συντάκτρια του καναλιού ΙΤV, Ανούσκα Αστάνα. «Οι πηγές μου λένε ότι είπε στους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα επικεντρωθούν είτε στην οικονομική ανάπτυξη είτε στο χάος μιας αναμέτρησης για την ηγεσία, και της συνακόλουθης πίεσης για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών», πρόσθεσε.

Παρά τις παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος και τις πιέσεις που του ασκήθηκαν, ο Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι έχει ισχυρή λαϊκή εντολή από τις βουλευτικές εκλογές του 2019, τις οποίες κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία. «Δεν θα παραιτηθώ και, ειλικρινά, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή η χώρα είναι οι εκλογές», είπε νωρίτερα σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή. Αρνήθηκε όμως να απαντήσει αν θα επιχειρήσει να διατηρήσει το αξίωμα ακόμη και αν ηττηθεί σε μια ενδεχόμενη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης