Το ένα μετά το άλλο «σπάει» τα ρεκόρ νέων περιστατικών κορωνοϊού η Γερμανία, με τελευταίο παράδειγμα τις 65.371 καινούργια θετικά άτομα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Αυτή είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά από την εκδήλωση της πανδημίας που ο αριθμός των περιστατικών ξεπερνά το επίπεδο των 60.000 μέσα σε μία μέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Robert Koch, τα συνολικά περιστατικά στη γερμανική επικράτεια έφτασαν τα 5.195.321 και οι θάνατοι 264 ασθενών αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 98.538 νεκρούς μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταφέρονται ασθενείς στην Ιταλία

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε την Τετάρτη ότι μεταφέρθηκε με ειδική πτήση ο πρώτος Γερμανός ασθενής με κορωνοϊό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Περιφέρειας Άνω Αδίγη της Βορειοανατολικής Ιταλίας και συγκεκριμένα, στην ιταλική πόλη Μεράνο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έλευση του κορωνοϊού, όπως είχε καταγραφεί και από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παγκοσμίως, το Σύστημα Υγείας της Ιταλίας είχε καταρρεύσει λόγω της μεγάλης πίεσης που δεχόταν, με αποτέλεσμα τότε να μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Γερμανίας κατά δεκάδες οι ασθενείς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητήθηκε «χείρα βοηθείας» και από τη Σλοβενία

Εκτός από τη γερμανική υπερδύναμη που αναζητά βοήθεια και μεταφέρει ασθενείς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ιταλία και η Σλοβενία φέρεται να βρίσκεται στη δύσκολη θέση να διαχειριστεί την πίεση που δέχεται το δικό της Σύστημα Υγείας. Η πληρότητα των ΜΕΘ στη Σλοβενία αγγίζει το 90%.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, Σλοβένοι ανταποκριτές στην Ιταλία ζητούν από το ιταλικό κράτος να επιτρέψει τη μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό από τα νοσοκομεία της Λιουμπλιάνα και άλλες περιοχές της Σλοβενίας στα ιταλικά  νοσηλευτικά ιδρύματα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης