Στους 310 οι νεκροί στη Σρι Λάνκα - 40 οι συλληφθέντες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 07:26
Στους 310 οι νεκροί στη Σρι Λάνκα - 40 οι συλληφθέντες

Στους 310 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, γνωστοποίησε η αστυνομία της χώρας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πολλοί από τους - περίπου 500 - τραυματίες υπέκυψαν.

Κατά την ίδια πηγή, 40 ύποπτοι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις επιθέσεις. Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, πρόκειται για μέλη ενός ντόπιου ισλαμιστικού κινήματος, του National Thowheeth Jama'ath (NTJ).

Σήμερα Τρίτη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος από την κυβέρνηση και τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα, περί τις 08.30 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας), τη χρονική στιγμή που διαπράχθηκε η πρώτη από τις επιθέσεις την Κυριακή.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη νήσο, τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ είναι κλειστά, τα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά δίκτυα υποχρεούνται να τροποποιήσουν τα μουσικά τους προγράμματα. Η χώρα τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από χθες με απόφαση των Αρχών.

Στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, θέατρο της πρώτης βομβιστικής επίθεσης, δεκάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν σιωπηλά, με κεριά στα χέρια, ορισμένοι συγκρατώντας με μεγάλη δυσκολία δάκρυα και λυγμούς. Μόλις πέρασαν τα τρία λεπτά της απόλυτης σιωπής, το πλήθος άρχισε να προσεύχεται μεγαλόφωνα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 07:28