Ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αψήφησαν την τρικυμισμένη θάλασσα και προέβησαν σε μια δραματική διάσωση αυτή την εβδομάδα, αφού ανακάλυψαν ότι τέσσερις γάτες είχαν εγκαταλειφθεί σ’ ένα πλοίο που είχε πιάσει φωτιά και βυθιζόταν στα ανοιχτά ενός νησιού.

Αφού το πλήρωμα μεταφέρθηκε με ασφάλεια την Τρίτη από το βυθιζόμενο πλοίο, ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού εστάλη επιτόπου για να ελέγξει αν υπάρχει διαρροή πετρελαίου. Όμως οι ναύτες ανακάλυψαν πως μερικά μέλη του πληρώματος είχαν ξεχαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έκανα ζουμ με την κάμερά μου στο πλοίο και είδα να ξεπροβάλλουν τα κεφάλια ενός ή δύο γατιών», λέει ο αρχικελευστής Ουίτσιτ Πακντίλον του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ένας ναύτης φόρεσε τότε σωσίβιο, έπεσε στο νερό και κολύμπησε μέχρι το ναυαγισμένο πλοίο, πάνω στο οποίο βρήκε στριμωγμένες τη μία δίπλα στην άλλη τέσσερις γάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διασώστης μετέφερε τις γάτες στο πλοίο του τοποθετώντας τις πάνω στους ώμους του και κρατώντας τις έτσι πάνω από την επιφάνεια του νερού, ενώ η ομάδα του τον τραβούσε μ’ ένα σχοινί.

Οι αναρτήσεις του για τη διάσωση είχαν σήμερα πάνω από 2.500 σχόλια στο Facebook από χρήστες που έπλεκαν το εγκώμιο του πληρώματος.

Τις γάτες φροντίζουν τώρα οι σωτήρες τους στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί Κο Λίπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης