Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χάμζα μπιν Λάντεν, ενός εκ των γιων του Οσάμα μπιν Λάντεν, που παρουσιαζόταν ως ο διάδοχός του στην ηγεσία της Αλ Κάιντα.

Ερωτηθείς για τον θάνατο του Χάμζα μπιν Λάντεν, τον οποίο είχαν μεταδώσει στα τέλη Ιουλίου αμερικανικά ΜΜΕ, ο Έσπερ, σε μια συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox, που προβλήθηκε χθες το βράδυ, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για την επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχω τις λεπτομέρειες. Κι αν τις είχα, δεν είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσα να τις μοιραστώ μαζί σας» δήλωσε ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου, που ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη Ιουλίου.

Όταν τον ρωτήσανε εάν ο Χάμζα είναι πράγματι νεκρός, ο Έσπερ απάντησε: «αυτό καταλαβαίνω εγώ».

Αμερικανικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν στα τέλη Ιουλίου ότι ο Χάμζα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε κι ότι οι ΗΠΑ είχαν συμβάλει στην επιχείρηση με στόχο την εξουδετέρωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, ο θάνατός του δεν είχε ποτέ, έως σήμερα, επιβεβαιωθεί δημοσίως.

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν θεωρείτο ο αγαπημένος γιος, ήτοι ο εκλεγμένος διάδοχος, του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ιδρυτή του τρομοκρατικού δικτύου που διέπραξε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Το όνομα του 30χρονου δέσποζε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ με τα πρόσωπα που κατηγορούνται για «τρομοκρατία».

Η Ουάσινγκτον προσέφερε τον Φεβρουάριο αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα βοηθούσε στον εντοπισμό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης