Η ιρανική διπλωματία κάλεσε τον πρέσβη της Γερμανίας Χανς-Ούντο Μούτσελ για να του επιδώσει διαμαρτυρία για αυτήν που χαρακτηρίζει ανάμιξη του Βερολίνου στις εσωτερικές υποθέσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, εξαιτίας της υποστήριξης των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων έναυσμα των οποίων ήταν ο θάνατος 22χρονης στα χέρια της αστυνομίας ηθών, μετέδωσε χθες Πέμπτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η κυβέρνηση του Ιράν κατηγορεί αυτήν της Γερμανίας και προσωπικά την υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ πως στηρίζουν ενεργά τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, παρ’ όλες τις δεσμεύσεις τους σε διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, έχουν μετατραπεί σε χορηγούς τρομοκρατικών οργανώσεων», κατήγγειλε ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαγερί Κανί, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Η εξέλιξη καταγράφηκε την επομένη της ανακοίνωσης από την κυρία Μπέρμποκ νέων τιμωρητικών μέτρων σε βάρος της Τεχεράνης εξαιτίας της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων στο Ιράν.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε Ιρανούς αξιωματούχους και η περιστολή των δοσοληψιών με ιρανικές τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γερμανικό ΥΠΕΞ, επιβεβαιώνοντας ότι κλήθηκε ο κ. Μούτσελ, ανακοίνωσε ταυτόχρονα πως κάλεσε με τη σειρά του τον Ιρανό πρέσβη για να του επιδοθεί διαμαρτυρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης