Τα συνεργεία ανέσυραν και τις τελευταίες δύο σορούς των ανθρακωρύχων που παρέμεναν παγιδευμένοι στις στοές του ανθρακωρυχείου της Σόμα, ανεβάζοντας στους 301 νεκρούς τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας.

«Η αποστολή διάσωσης τερματίσθηκε. Δεν υπάρχει πλέον κανένας ανθρακωρύχος στις στοές του ορυχείου», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στο κατεστραμμένο ορυχείο, καθυστερώντας τις επιχειρήσεις ανάσυρσης των θυμάτων, όπως επεσήμανε ο τούρκος υπουργός.

Η καταστροφή στη Σόμα συγκλόνισε την Τουρκία και προκάλεσε νέο κύμα οργής κατά της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατηγορείται για αμέλεια ως προς την ασφάλεια των ανθρακωρύχων και για αδιαφορία ως προς την τύχη τους.

Το δυστύχημα αυτό προκαλεί από την Τρίτη έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και έχει πυροδοτήσει ένα νέο μέτωπο εναντίον του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τουρκική αστυνομία διέλυσε με τη βία χθες Παρασκευή το απόγευμα και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων τους περίπου 10.000 ανθρώπους που διαδήλωναν στη Σόμα καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης