Οι Αρχές στην κινεζική επαρχία Χενάν συνέλαβαν 172 μέλη της Σανσινχούι, μίας εταιρείας με έδρα το Σεντζέν, με τις κατηγορίες ότι οργάνωνε και διαχειριζόταν πυραμιδικά συστήματα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, σε όλους τους συλληφθέντες θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, ενώ όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση θα αντιμετωπισθούν με επιείκεια, εάν παραδοθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινεζικές Αρχές είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει έρευνες στη Σανσιχούι, με την κατηγορία ότι χειραγωγούσε ιδιώτες για να συμμετέχουν σε πυραμιδικά συστήματα, εξαπατώντας τους και αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά και περιουσιακά στοιχεία με το πρόσχημα ότι βοηθούν τους φτωχούς.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε συλληφθεί ο εγκέφαλος της εταιρείας Τζανγκ Τιανμίνγκ ως ύποπτος για την απόκτηση παράνομων κερδών ύψους άνω των 2,2 δισ. γουάν (334 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Υπήρχαν υποψίες ότι τα μέλη της συμμορίας διαστρέβλωναν σκόπιμα τη στοχευμένη πολιτική της χώρας για την εξάλειψη της φτώχειας, για να οικοδομήσουν ένα λεγόμενο «νέο οικονομικό οικολογικό μοντέλο» δημιουργώντας ένα δίκτυο στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια τα πυραμιδικά συστήματα επεκτάθηκαν ευρέως στην Κίνα μέσω των κοινωνικών δικτύων. Το 2016 οι Αρχές διερεύνησαν 2.826 τέτοιες περιπτώσεις, ποσοστό αυξημένο κατά 19,1% σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης