Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) προτίθεται να προσφέρει στο Πακιστάν με διαδικασίες κατεπείγοντος δάνειο 2 δις δολαρίων για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των περιοχών της χώρας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Η εφημερίδα επικαλείται τον γενικό διευθυντή της τράπεζας για την περιοχή της κεντρικής και δυτικής Ασίας, Χουάν Μιράντα, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η ADB θα δημιουργήσει επίσης έναν ειδικό λογαριασμό για να διοχετεύσει κεφάλαια από δωρητές για την ανοικοδόμηση.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι σχεδόν το μισό ποσό από τα 459 εκατομμύρια δολάρια που υπολογίζεται ότι απαιτούνται για να χρηματοδοτηθούν οι αρχικές προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων έχουν εξασφαλιστεί, μετά από πολυήμερες πιέσεις και προειδοποιήσεις ότι το Πακιστάν αντιμετωπίζει μια δυνητικά κλιμακούμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Ωστόσο μια πολύ μικρή μειοψηφία των 6 εκατομμυρίωνπακιστανών που έχουν απεγνωσμένη ανάγκη για τρόφιμα και καθαρό νερό έχουν λάβει βοήθεια μετά τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 χρόνων, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή έως και 1.600 πολιτών κι άφησαν τουλάχιστον άλλους 2 εκατ. πολίτες άστεγους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης