Μία νέα τηλεοπτική διαφημιστική εκστρατεία, με τον τίτλο, “Αγοράστε Υπεύθυνα” (Buy Responsibly), θα κάνει την εμφάνισή της στους τηλεοπτικούς δέκτες των Ευρωπαίων πολιτών.

Η εν λόγω εκστρατεία έχει στόχο να προβληματίσει, αλλά και να ενημερώσει τους καταναλωτές σχετικά με τα τρόφιμα και τα αγαθά που αγοράζουν γιατί άθελα τους συμβάλλουν σε ένα σύγχρονο τρόπο δουλείας και αναγκαστικής εργασίας με τις αγορές τους.

Λαθρομετανάστες και εργάτες που τους εκμεταλλεύονται παρέχουν φτηνή εργασία στις κατασκευές, στη γεωργία, στην αλιεία, στην υφαντουργία και σε άλλους τομείς της παραγωγής τα προϊόντα της οποίας καταλήγουν στις προθήκες των καταστημάτων των πλουσίων χωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τη Μετανάστευση (ΙΟΜ).

“Συλλέγουν γεωργικά προϊόντα ή παράγουν καταναλωτικά αγαθά που όλοι εμείς πηγαίνουμε να αγοράσουμε” δηλώνει ο Ρίτσαρντ Ντάνζιγκερ, επικεφαλής του προγράμματος κατά της παράνομης διακίνησης εργατών του ΙΟΜ.

“Δεν ζητάμε από τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν κάποια συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής ή κάποια αλυσίδα καταστημάτων ή σουπερμάρκετ. Απλά ζητάμε από το κοινό να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τα προϊόντα που αγοράζει”, δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στην ενημέρωση του τύπου στη Γενεύη, όπου και εδρεύει ο ΙΟΜ.

Να σημειωθεί ότι περίπου 12,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον Κόσμο βρίσκονται σε συνθήκες αναγκαστικής εργασίας ή κακώς αμειβόμενης ή παρέχουν αναγκαστικές σεξουαλικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Μετανάστευσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης