Έκπληκτες έμειναν οι Βρετανικές αρχές όταν ανακάλυψαν μία βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ακόμα ενεργή. Η τεράστια βόμβα βρέθηκε σε ποτάμι,  δίπλα στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου στην περιοχή Μπρόμλει Μπάι.   

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, όταν πυροτεχνουργοί πλησίασαν την βόμβα, ξαφνικά ξεκίνησε να «χτυπάει». Για να την αφοπλίσουν, θα πρέπει να προκαλέσουν μία μικρή ελεγχόμενη έκρηξη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ζυγίζει έναν τόνο και είναι η μεγαλύτερη βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που δεν «έσκασε» ποτέ εδώ και τριάντα χρόνια.

Ο χώρος γύρω από το σημείο που θα γίνει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας, έχει αποκλειστεί για το κοινό και τα δρομολόγια του μετρό που περνούσαν από το σημείο έχουν αναβληθεί.

Οι αρχές του Λονδίνου δεν αποκλείουν να βρεθούν και άλλα τέτοια «κατάλοιπα» του πολέμου. Άλλωστε μέχρι το 2012, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αγγλία, θα γίνουν πολλά ακόμα δημόσια έργα που θα προβλέπουν σκάψιμο της γης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης