Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν απόψε όταν μια γυναίκα διαπληκτιζόμενη, άρχισε να πυροβολεί σε νοσοκομείο της πόλης Λέραχ στη νοτιοδυτική Γερμανία.
Η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει αν υπάρχουν και άλλοι νεκροί ή τραυματίες κατά το επεισόδιο βίας στο Νοσοκομείο Ελίζαμπεθ της πόλης Λέραχ, που βρίσκεται κοντά στην ελβετική πόλη της Βασιλείας, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Φράιμπουργκ.
Ο πυροβολισμός άρχισε γύρω στις 18:30′ τοπική ώρα (19:30′ ώρα Ελλάδος). Λίγα μόλις λεπτά αργότερα μία έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο απέναντι από το νοσοκομείο. Κανείς ακόμα δεν γνωρίζει αν τα δύο περιστατικά έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο καθώς και τον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων. Πενήντα ως 1000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο σημείο αυτό.
Πάγκοι για την παροχή πρώτων βοηθειών έχουν στηθεί σε παρακείμενους δρόμους και η αστυνομία απευθύνει έκκληση σε εθελοντές να σπεύσουν να βοηθήσουν.
Οι αρχές δεν γνωρίζουν αν η γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Το νοσοκομείο που δεν έχει εκδώσει καμιά ανακοίνωση, διαθέτει παιδιατρική κλινική, γυναικολογική, παιδοψυχιατρική και μαιευτική κλινική.

