Νέα υπηρεσία στην εβραϊκή γλώσσα εγκαινίασε αυτή την εβδομάδα το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Σε μήνυμά του προς τους Ισραηλινούς, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στα εβραϊκά, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmud Abbas δηλώνει ότι η έναρξη της λειτουργίας αυτής «αντανακλά την πίστη μας στο πεπρωμένο της ειρήνης και της συνύπαρξης μεταξύ των λαών μας».
Η υπηρεσία, που διατίθεται στη διεύθυνση hebrew.wafa.ps, σύμφωνα με το WAFA έχει στόχο «να επηρεάζει την ισραηλινή κοινή γνώμη χωρίς το φιλτράρισμα της ισραηλινής λογοκρισίας, μεταδίδοντας την επικαιρότητα αντικειμενικά, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις ή συνθήματα».
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την αποδοχή του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Benjamin Netanyahu, για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις, τις οποίες απέρριψε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή.

