Τις χώρες της Δύσης και το Ισραήλ κατηγόρησε εκ νέου το Ιράν ότι βρίσκονται πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που την Πέμπτη προκάλεσε τον θάνατο 27 ανθρώπων στα νοτιανατολικά της χώρας, παρά την έντονη καταδίκη των επιθέσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

«Οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το έγκλημα εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν εκτός συνόρων και στη συνέχεια ήρθαν στο Ιράν» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Άλι Αμπντολαχί.

«Αυτή η τυφλή τρομοκρατική πράξη διαπράχθηκε από τους μισθοφόρους του αλαζονικού κόσμου», συμπλήρωσε αναφερόμενος στις χώρες της Δύσης.

«Όσοι σχεδίασαν αυτό το έγκλημα και όσοι τους εξόπλισαν πρέπει να γνωρίζουν ότι θεωρούνται υπεύθυνοι» πρόσθεσε ο Αμπντολαχί, προτρέποντας το Πακιστάν και το Αφγανιστάν να «ελέγχουν τα σύνορά τους».

Η επίθεση, που προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 250 ανθρώπων, είχε στόχο το τέμενος Τζαμία, στην πόλη Ζαχεντάν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η σουνιτική μουσουλμανική οργάνωση Τζουντολάχ, που δήλωσε ότι ήθελε να χτυπήσει τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μοστάφα Μοχάμαντ Νατζάρ, από τη μεριά του, κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ.

«Οι τρομοκρατικές πράξεις των σιωνιστών έχουν συγκεκριμένους στόχους, μεταξύ αυτών είναι να σπείρουν διχόνοια ανάμεσα στους σιίτες και τους σουνίτες» δήλωσε στο πρακτορείο Isna.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης