Από τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης για τις αυτοκτονίες των βετεράνων προκύπτει ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά: κάθε μέρα σημειώνονται 22 αυτοκτονίες, μία κάθε 65 λεπτά κατά μέσο όρο.

Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Υποθέσεων των Βετεράνων (DVA) και καλύπτει περιστατικά από το 1999 ως το 2010.

Το 69% των βετεράνων που αυτοκτονούν ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 50 ετών και άνω, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο. «Τα στοιχεία αυτά παρέχουν πληρέστερη, ακριβέστερη και δυστυχώς περισσότερο ανησυχητική εικόνα για το ποσοστό αυτοκτονιών στους βετεράνους» τόνισε η Πάτι Μιούρεϊ, γερουσιαστής των Δημοκρατικών, η οποία προωθεί νομοθεσία για να ενισχυθεί η φροντίδα της ψυχικής τους υγείας.

Η έρευνα παρουσιάζεται δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ότι το 2012 οι αυτοκτονίες εν ενεργεία στρατιωτικών έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 349 – σχεδόν μία την ημέρα! Συνολικά, στις ΗΠΑ οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατά 11% από το 2007 έως το 2010. Η νέα έρευνα του DVA βασίζεται σε στοιχεία από 21 πολιτείες, για αυτοκτονίες όπου αναφέρεται το στρατιωτικό καθεστώς του αυτόχειρα.

Το υπουργείο επισήμανε πως τα λόγω στοιχεία θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των βετεράνων -συνολικά 23 εκατομμύρια στις ΗΠΑ- που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. «Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά και θα χρησιμοποιήσουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία για να ενισχύσουμε την προσπάθεια πρόληψης των αυτοκτονιών» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Έρικ Σινσέκι.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης