Οι καμπάνες της Νοτρ Νταμ ήχησαν 88 φορές σήμερα, τιμώντας τον πάπα Φραγκίσκο.
«88 κτυπήματα για 88 χρόνια ζωής…θα ακολουθήσει ομοβροντία από όλες τις καμπάνες του Καθεδρικού Ναού», εξήγησε η υπηρεσία της Παναγίας των Παρισίων. Θα ακολουθήσει μεσημεριανή, απογευματινή λειτουργία και εσπερινή προσευχή προς τιμήν του πάπα Φραγκίσκου.
Ο πάπας Φραγκίσκος «κάλεσε την ανθρωπότητα να πιστέψει στην αδελφοσύνη, στηριζόμενος στο διάλογο μεταξύ των θρησκειών και να υπολογίσει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των φτωχών», ανακοίνωσε η Σύνοδος των Επισκόπων της Γαλλίας.
Ο πάπας Φραγκίσκος άφησε το σημάδι του στην ποιμαντική πρακτική της εκκλησίας με τους απλούς και προσηνείς του τρόπους», υπενθύμισε ο καρδινάλιος Ερίκ ντε Μπουλέν Μποφόρ, Πρόεδρος της Συνόδου.
Απέναντι στην οικολογική κρίση, ο πρώτος λατινοαμερικανός πάπας απηύθυνε έκκληση για την φροντίδα της κοινής μας εστίας, συνεχίζει ο καρδινάλιος στην ανακοίνωση και υπενθυμίζει τη συγκινητική του έκκληση προς τη Γαλλία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μην χάσουν την ψυχή τους κλείνοντας την πόρτα τους στους μετανάστες.

