Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος επισκέπτεται τη Μιανμάρ, συναντήθηκε με την αρχηγό της αντιπολίτευσης, Άουνγκ Σαν Σούου Κίι, για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωσή της τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο Τζόζεφ Γιουν, βοηθός του υφυπουργού Εξωτερικών που είναι αρμόδιος για θέματα Ασίας- Ειρηνικού, επισκέφθηκε την κατοικία της Άουνγκ Σαν Σούου Κίι, στη Ρανγκούν, όπου έμεινε υπό περιορισμό επί επτά χρόνια, μέχρι τις 13 Νοεμβρίου. Ο Αμερικανός διπλωμάτης δεν έκανε καμία δήλωση μετά τη συνάντηση με την αρχηγό της αντιπολίτευσης.
Είναι η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου στη Μιανμάρ μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, που ήταν οι πρώτες που διεξήχθησαν ύστερα από οκτώ χρόνια και τις οποίες ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε «κάθε άλλο παρά ελεύθερες και δίκαιες».
