Η μεγάλη ώρα του Μπαράκ Ομπάμα έφτασε. Σε μία ιστορική ομιλία, 45 χρόνια μετά το σημαδιακό λόγο του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ “Έχω ένα όνειρο”, ο γερουσιαστής του Ιλλινόι αποδέχτηκε το χρίσμα μπροστά σε 75.000 υποστηρικτές του.

Ο πρώτος Αφροαμερικανός υποψήφιος, υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει “ζωντανό” το αμερικανικό όνειρο, για να ανατρέψει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες του και για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ.
“Είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε τη χώρα μας τόσο πολύ ώστε να επιτρέψουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια να παραμείνουν ίδια με τα τελευταία οκτώ”, ανέφερε ο Ομπάμα ο οποίος κατηγόρησε τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του για την προεδρία πως δεν γνωρίζει τα καθημερινά προβλήματα των Αμερικανών πολιτών.
“Δεν πιστεύω ότι ο γερουσιαστής Μακέιν δεν ενδιαφέρεται για το τι γίνεται στη ζωή των Αμερικανών. Απλά νομίζω ότι δεν γνωρίζει”, δήλωσε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην σκηνή ανέβηκαν η γυναίκα, τα παιδιά του και ο υποψήφιος για αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με το κοινό όρθιο να τον αποθεώνει.
Λίγο νωρίτερα, στο πλαίσιο του συνεδρίου μίλησε και ο γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αναφέροντας ότι το όνειρο του πατέρα του “ζει” στην υποψηφιότητα του Ομπάμα.
Ο Αλ Γκορ, μιλώντας στον κόσμο επιτέθηκε ανοικτά στον Τζορτζ Μπους και τον Τζον Μακ Κέιν. “Εάν σας άρεσε η πολιτική των Μπους και Τσένι τότε ο κατάλληλος για πρόεδρος είναι ο Μακ Κέιν, εάν θέλετε να αλλάξει κάτι, τότε πρέπει να ψηφίσετε τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζο Μπάιντεν”, δήλωσε. Ο Αλ Γκορ μάλιστα, προχώρησε και στη σύγκριση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αβραάμ Λίνκολν.
Αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, η Όπρα Γουίνφρεϊ δήλωσε πως ο λόγος του ήταν ο σημαντικότερος που έχει ακούσει ποτέ στη ζωή της. Την ομιλία του Ομπάμα παρακολούθησαν επίσης ο Μπεν Άφλεκ με τη σύζυγό του, Τζένιφερ Γκάρνερ, η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Φόρεστ Γουίτακερ.
Απαντώντας στον Μπαράκ Ομπάμα, εκπρόσωπος του Τζον Μακ Κέιν ανέφερε ότι ο Αφροαμερικανός υποψήφιος δεν είναι έτοιμος για να γίνει πρόεδρος.
“Σήμερα οι Αμερικανοί είδαν μια παραπλανητική ομιλία, ενδεικτική των πενιχρών πεπραγμένων από τον γερουσιαστή Ομπάμα. Το γεγονός είναι ότι ο Ομπάμα εξακολουθεί να μην είναι έτοιμος να γίνει πρόεδρος”, σχολίασε ο Τάκερ Μπάουνς.

