Την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο Χονγκ Κονγκ, στις 3 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο εθνικό αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, που πολλοί θεωρούν ως μία απόπειρα πλύσης εγκεφάλου από το Πεκίνο.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα σπουδών, με τα μαθήματα που περιέχει, έχει ως στόχο την αποδοχή της κομμουνιστικής κυβέρνησης.

«Θέλουν να αυξήσουν τον εθνικισμό και επίσης επιδιώκουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους μαθητές, έτσι ώστε, όταν μεγαλώσουν, να μη θελήσουν να αγωνιστούν εναντίον αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας, ο Tang Mei Ching.

Παρακολουθήστε το σχετικό video

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης