Ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε η επιλογή της εφημερίδας Ελευθεροτυπία να τυπώσει χιλιάδες εξώφυλλα-για την κυριακάτικη έκδοση- που είχαν τον τίτλο «Σκατά!» και μάλιστα με εκδοχές σε διάφορες γλώσσες.

Η εφημερίδα στο σημερινό της φύλλο εξηγεί πως τα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα διαμορφώθηκαν το Σάββατο το πρωί ειδικά για το Διαδίκτυο με σκοπό να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη, λόγω της αποφράδας επετείου της απριλιανής δικτατορίας, σε σχέση με το σοκαριστικό εύρημα του πολιτικού βαρόμετρου της Metron Analysis.

«Η Ελευθεροτυπία λαμβάνει σοβαρά υπόψη την επιθυμία της κοινωνίας σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους να ακούει τα πράγματα με το όνομά τους. Η υπόμνηση άλλωστε του προέδρου της Δημοκρατίας ότι «η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη», αλλά και ο ευσεβισμός όσων υπεύθυνων για την κατακρύμνιση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η δημοκρατική αυτή εφημερίδα “αβαντάρει τη Χρυσή Αυγή”, τα λέει όλα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης