
Και κατά περίπτωση ξουρίζει ο Σχιζο – Μπαρμπέρης της οδού Ναυσικάς .
Η ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΗΣ .
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑΤΙΑΝΑ ;
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ < ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ > ; ( που βλέπει τηλεόραση ; )
Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1;
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει με το κάπνισμα . Η πρώτη αίσθηση που έχω από το κομμωτήριο , είναι ότι έχουν ψιλοπροετοιμαστεί οι άκαπνες για να μουντάρουν με ντεκαπάζ τις ανυπότακτες. Δεν έχω χειρότερο από το να σου τύχει «διπλανή» στο σεσουάρ, μετακλημακτηριακιά, κερατωμένη, με χείλια φυσικά–σγουρά ( !!) που υποστηρίζει ότι ακούει Μάριο Φραγκούλη, κάνει ομοιοπαθητική, πίνει φυσικό χυμό πορτοκάλι, λέει ότι βλέπει ΣΚΑΙ, ζυγίζει από την μέση και κάτω 96 και δεν καπνίζει !!! Αυτή με το που θα την δω αφεντικό, ξέρω ότι όλο το «σετάκι» προετοιμάζει …αγωγή εναντίον όλων.
Πίστεψέ με, δεν φοβάμαι την στέρηση …τρέμω τις «κολλημένες με τους δικηγόρους» …Αυτές παραφυλάνε. Με το που «σκάει» πρωτομηνιά, θα ξαμολυθούν με το τσόκαρο «πράντα» και θα αρχίσουν τις μηνύσεις. Δεν υπάρχει χειρότερο από νεοπλουτίδου – παχιά – στερημένη που φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου με ένθετους θυρεούς που φέρουν την υπογραφή του μετρ που τα σχεδιάσε στα μπράτσα, θα καταγράφουν τις ανυπότακτες ….Πόσες είναι ; Πολλές πίστεψέ με . Τις έχω τσεκάρει από τα πριν . Μακάρι να βγω ψεύτρα αλλά …προς το παρόν νομίζω ότι πάρτι κάνουν οι δικηγόροι καπνίζοντες και μη.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ – ΤΗΛΕΘΕΑΤΡΙΑ
Η Φίλη μου η κολλητή η κοσμική που κυκλοφορεί στην πιάτσα με το ψευδώνυμο « ΖΙ ΖΙ» , τραβάει μεγάλο ζόρι από την σπιτονοικοκυρά της. Εκείνη , η σπιτονοικοκυρά αφεντικό , επιμένει στην φίλη μου ότι βλέποντάς με στην τηλεόραση εκτιμά ότι έχω κάνει ….ΛΙΦΤΙΓΚ .
(Η απάντησή μου)
Αγαπητή κυρία, σπιτονοικοκυρά. Σας ευχαριστώ καταρχάς για το κοπλιμάν. Θα σας πω όλη την αλήθεια για να μην εγχειριστείτε εσείς και οι κολλητές σας , πριν την ώρα σας . ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΜΑΝΤΑΜ.Δυστυχώς ο καλός μου είναι ένας σατράπης , παλαιομοδίτης από τον «πίσω ήλιο» τύπος, ο οποίος, με έχει ψάξει επιστημονικώς από το πρώτο ραντεβού για να διαπιστώσει αν είμαι φυσικιά παντού.
Μην σας τύχει να καψουρευτείτε τέτοιον άντρα.. Ξέρετε παλιά …είχε διαδοθεί , ότι το ένα μάτι μου ήταν γυάλινο !! Ναι ..ναι !! Με είχαν μπερδέψει προφανώς με την Αννα Καλουτά , η οποία το ένα μάτι της το έχει κατεστραμμένο . Η Αννούλα δεν το έχει κρύψει ποτέ αυτό . Είχανε λυσσάξει λοιπόν να μάθουνε σε ποιόν γιατρό είχα βάλει το ένθετο ( μάτι ) ..
Ελάτε στην θέση μου λοιπόν ..Δύσκολη.
Στο τέλος μια αγαπημένη τηλεφωνήτρια η Μίνα ..ήξερε και απαντούσε εκείνη αντεμού Σε μια πιο λάιτ εκδοχή, υπήρξε η φήμη ότι φορούσα φακούς επαφής μπλε …Μέχρι που πήγα και δοκίμασα να φανταστείτε για να δω πως θα είναι αν ενίσχυα το μπλε με μπλε . Τους πέταξα σε μία μέρα. Μπορεί να είμαι ξανθιά αλλά …το βρήκα το εγχείρημα πολύ «ποντιακού τύπου»..
Λυπάμαι που σας καταστρέφω την φαντασίωση ..αλλά μου δίνεται μια αφορμή να μοιραστώ κάποια προσωπικά θέματα μου μαζί σας . Τώρα δεν έρχεστε λίγο πιο κοντά μου ; Ναι . Αγαπητή μαντάμ, έχω περάσει την περίοδο του «γυάλινου ματιού», έχω περάσει το δράμα της μάνας που ως ξανθιά με γαλανά μάτια …της προέκυψε παιδί μελαχρινό, με μαύρα μάτια και μαύρα σγουρά μαλλιά με τρίχα που θυμίζει σύρμα …. Ξέρετε ότι πήγαινα το μωρό στην παιδική χαρά και με ρωτούσανε «πόσα παίρνω την ώρα ;»Κυρία μου με νόμιζαν Ρωσίδα ….Για μάνα δεν έπειθα.( κανένα )
Τι έγινε μετά ρωτάτε. Το παιδί μεγάλωσε. Δεν ξάνοιξε καθόλου. Παρέμεινε σκούρο. Τώρα έχει και μούσι μαύρο. Μαντάμ κυκλοφορώ μαζί του εις τας Ευρώπας και μας σχολιάζουν ως πολύ ταιριαστό ζευγάρι. Εκεί βλέπετε η διαφορά 17 ετών με το παιδί …δεν μετράει . Άλλοι λαοί, άλλα ήθη. Τι να σας λέω. Εδώ πάλι στην Ελλάδα, σχολιαζόμαστε.
Μια που γνωριστήκαμε ..θέλω να σας εκμυστηρευθώ και κάτι …Έχω πρόβλημα με τον δικό μου. Ράβει. Ναι όπως σας το λέω. Τι καλό; Δεν είναι καλό. Έχει μανία με τα «κοντέματα». Παίρνει όλα τα παντελόνια και τα κάνει σορτς. Γύρευα προχτές το αγαπημένο μου τζιν . Πουθενά. Μου το έφερε «φουφούλα». Για έκπληξη, λέει το έκανε …Είπε να αξιοποιήσει …τα ρούχα για την καλοκαιρινή σαιζόν 2009. Εσάς ο σύζυγος; Το έχει κάνει ποτέ αυτό; Και αν ναι …ποια ήταν η κατάληξη;
ΤΑ «ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΟΙΝΑ» ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Αφεντικό, η δημοσιογράφος Ευαγγελία Φραντζόγλου στο περιοδικό της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας , έχει δημοσιεύσει ένα κομμάτι εξαιρετικό. Αποδεικνύει λοιπόν ότι η οικονομική κρίση αναγκάζει τα κανάλια να αναθεωρήσουν την στρατηγική που αφορούν στα «δυναμικά κοινά» 15 – 44.
Οι τηλεθεατές που διαθέτουν αγοραστική δύναμη, είναι εκείνοι δυστυχώς που ανήκουν ηλικιακά στην κατηγορία 40 – 60. Αμερική και αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν εγκαταλείψει τα κοινά 15 – 44 και σχεδιάζουν πρόγραμμα που αφορά σε ανθρώπους πάνω από 48 ετών. Στόχος των μεγαλύτερων τηλεοπτικών ομίλων της Ευρώπης, όπως γράφει η δημοσιογράφος, είναι να διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του 2011 ένα ενιαίο δυναμικό κοινό με ηλικιακή ομάδα που θα ξεκινάει από τα 20 και θα φτάνει έως τα 60.
Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤ1
Οι πληροφορίες που το μπικουτί έχει μέχρι αυτή την στιγμή, θέλουν να υπάρχει μια κούραση στις συνεχιζόμενες αλλά άκαρπες κουβέντες μεταξύ Τατιάνας και καναλιού.
Τρεις μήνες έχουν περάσει από την στιγμή που ξεκίνησαν οι κουβέντες για την ανανέωση του συμβολαίου της Τατιάνας.
Το ζητούμενο από πλευράς καναλιού, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περικοπή του κοστολογίου της εκπομπής που δεν αφορά τεχνικά μέσα αλλά και αμοιβές συνεργατών. Δυστυχώς οι πιέσεις για συρρικνώσεις ποσών δεν αφορούν υψηλόμισθους, αλλά άτομα που παίρνουν λίγο πιο πάνω από τον βασικό μισθό.
«ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ» ;;;
Αυτό ρώτησε , εργαζόμενος δημοσιογράφος στον ΑΝΤ1, παλιότερο συνάδελφο , μετά τις τελευταίες εξελίξεις εκεί με την αποχώρηση του Γιάννη Μιχελάκη. Η θέση του παλαιότερου και εμπειρότατου συναδέλφου εξαιρετικά δύσκολη. Καταλαβαίνετε.
Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΠΕΛΕΝΤΖΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1;
Η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Καπελεντζή, σύμφωνα με πληροφορίες έχει περάσει από τα γραφεία του ΑΝΤ1, για κουβέντα και καφέ. Είναι γνωστό ότι η κυρία Καπελεντζή, παρουσίαζε με επιτυχία την ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου . Η εκπομπή της τότε, είχε διακοπεί , ξαφνιάζοντας όλους καθώς η τηλεθέαση ήταν υψηλή. Στο κοντρόλ τότε της εκπομπής βρισκότανε ο πολύ έμπειρος Θόδωρος Στίνης, ο οποίος είναι εξαιρετικός γνώστης των μετρήσεων αλλά και του τρόπου που μπορεί να αντιμετωπισθεί ο ανταγωνισμός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που την φετινή σαιζόν του προτάθηκε να αναλάβει λίγο πριν τα Χριστούγεννα την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, εκπομπή που τερμάτισε πρώτη .
Η εμφάνιση της κυρίας Καπελεντζή στα γραφεία του ΑΝΤ1, το δίμηνο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Καραμέρος – Χαριτάτος με το κανάλι και ….το «ομιχλώδες τοπίο» γύρω από τον Νίκο Μάνεση στον Άλφα ..με βάζουν σε σκέψεις . Είναι λίγο νωρίς μεν, αλλά μπας ;;;;και ;;;;
Ο ΣΧΙΖΟ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑΣ
Ξουρίζει Ο Μάκουλας. Παπαπαδόσηφος Το Χοντρό.
ΤΟ ΑΤΙΤΛΟΝ (Διήγημα σε μικρές, άτοκες δόσεις).
4.
Η φωνή της Ντόνας, λοιπόν… Όσο κι αν με μπινελίκωνε, ένοιωθα καλά. Οικεία, πιο σωστά. Διότι, όπως και να το κάνουμε, όταν βρίσκεσαι στον… «κόσμο των πνευμάτων», ε, τότε, οτιδήποτε γνώριμο, σε κάνει να ξαναθυμάσαι τις ρίζες σου, κι αυτό είναι, τέλος πάντων, κάτι.
Έμεινα να την ακούω, και μάλιστα με το χαμόγελο της βλακείας στη μάπα μου. Πώς είναι ο τρελός τού χωριού, που ό, τι κι αν τού πεις, το βρίσκει υπέροχο και γελάει; Έτσι ακριβώς! Η κάθε βρισιά, βάλσαμο στην ψυχή! Η κάθε ακαταλαβίστικη κραυγή, σαν στίχος τού Καβάφη μού ακουγόταν! Μόλις η Ντόνα ξέσπασε σε πνιχτούς λυγμούς, τότε έλαβα τη γενναία απόφαση να μιλήσω και τού λόγου μου:
– «Ντόνα», ψέλλισα δειλά, «θα σε ρωτήσω κάτι, αλλά, σε παρακαλώ, όσο ηλίθιο κι αν σού φανεί, μη με βρίσεις πάλι, ούτε να μού κλείσεις το τηλέφωνο». (Αγαπημένη συνήθεια της Ντόνας αυτή).
– «Λέγε!»
– «Τί δουλειά κάνω;»
– «Ρε άντε και γαμ…’, γλανγκ! Και μ’ έβρισε, και μού το ‘κλεισε…! Δεν έμαθα και τί δουλειά έκανα… Κι εδώ που τα λέμε, δίκιο είχε. Για σκέψου, να λείπεις, και… Έι! Πόσο, αλήθεια, έλειπα; Ποια σχέση είχε ο χρόνος με τούς δύο κόσμους; Το τελευταίο, πρέπει να το είπα φωναχτά, διότι πήρα απάντηση!
– «Άσε, ρε φίλε, το ίδιο αναρωτιέμαι. Καιρό τώρα.» Μη φανταστείτε ότι έκανα τίποτα πιο πρωτότυπο από το να ρωτήσω, ‘ποιος είσαι’ και να ψάξω με το βλέμμα ολούθε να δω τον τύπο που μού μίλησε.
– «Εδώ, εδώ», ξανακούστηκε η φωνή, από ψηλά.
Έστρεψα τη ματιά μου προς τα πάνω, βγαίνοντας ο μισός από τον τηλεφωνικό θάλαμο, κρατώντας ακόμη τ’ ακουστικό στο χέρι.
– «Τί το κρατάς ακόμα αυτό; Και βγες από το θάλαμο, είναι μίας χρήσεως!»
– «Τί θα πει μίας χρήσε…», ένα τζούφιο μπουμ ακούστηκε, κι ο θάλαμος διαλύθηκε. Εγώ, έσκασα χάμω μερικά μέτρα παραπέρα, και μουντζουρωμένος. (Αυτό μού το είπε ο τύπος γελώντας).
Πρέπει, δε, να τονίσω, ότι το συμβάν, διόλου δεν ταίριαζε με το τρομακτικό σκηνικό το οποίο απλωνόταν γύρω μου, και μπορεί ευκόλως να χαρακτηριστεί γελοίο (το συμβάν), καθώς θύμιζε τα απαράδεκτα εφέ των ταινιών της Χάμμερ, στη δεκαετία τού ’70. Όπου ο Κρήστοφερ Λη, εξαφανιζόταν ως κόμης Δράκουλας πίσω από ένα παραπέτασμα καπνού, το οποίο έριχνε πιθανώς το παιδάκι τού φροντιστή σε μορφή κροτίδας της Λαμπρής.
Κάπως έτσι έκανε παφ ο θάλαμος, ο οποίος όμως, όντως εξαφανίστηκε. Ο καπνός ξεδιάλυνε, και διέκρινα ένα πεύκο, ή κάτι σαν πεύκο, πάνω σ’ ένα κλαδί τού οποίου καθότανε ο τύπος που μού είχε μιλήσει. Παρατήρησα – εύκολο ήταν δα- ότι ήταν εξοπλισμένος με υπερμεγέθη μύτη και αυτιά. Τα μάτια μου, είχαν συνηθίσει πια το σκότος.
– «Μη με κοιτάς καθόλου», μού είπε, «άμα μείνεις καιρό εδώ, έτσι γίνεσαι»!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Γεια και χαρά σας!

