Αρχίζει να "καίει" η τιμή του πετρελαίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 12:22
Αρχίζει να "καίει" η τιμή του πετρελαίου

Σε ανοδικό έδαφος κινείται το πετρέλαιο για τέταρτη ημέρα μετά την τελευταία δέσμευση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) να συνεχίσουν να εργάζονται για την απομάκρυνση της πλεονάζουσας προσφοράς από την παγκόσμια αγορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα futures στη Νέα Υόρκη σκαρφαλώνουν πάνω από τα $56 το βαρέλι μετά το χθεσινό τους κλείσιμο σε υψηλά άνω των 12 μηνών.

Οι υπουργοί του OPEC+, σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, υπογράμμισαν «τη σημασία που έχει να επιταχυνθεί η εξισορρόπηση της αγοράς χωρίς καμία καθυστέρηση», εν μέσω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τις προοπτικές της ζήτησης.

Η προσπάθεια της συμμαχίας φαίνεται να έχει αποτέλεσμα παρά τη δειλή ανάκαμψη της ζήτησης, αναφέρει το Bloomberg. Τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν σε χαμηλό 10 μηνών, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες. Σε χαμηλό σχεδόν 12 μηνών είναι και τα κινεζικά αποθέματα, σύμφωνα με τον πάροχο στοιχείων Kayrros.

Σε αυτό το κλίμα το WTI Μαρτίου κερδίζει 1% στα 56,22 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Το Brent Απριλίου σκαρφαλώνει 0,9% στα 58,97 δολ. στο ICE Futures, μετά το χθεσινό του άλμα σε ποσοστό 1,7%.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 12:46