Με θέμα τις επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογία και την πολλαπλασιαστική αξία τους στην υγεία και την κυκλική οικονομία, πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στις 12.00 διαδικτυακά, η εκδήλωση «e-Innovation Roundtables» με θέμα «Η καινοτομία: Επένδυση για το μέλλον», την οποία διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο νέος κύκλος δημόσιων συζητήσεων στο πεδίο της καινοτομίας, που θα διεξαχθεί σε μια κρίσιμη για την κοπνωνία και την οικονομία περίοδο λόγω της πανδημικής κρίσης, έρχεται σε συνέχεια του επιτυχημένου περσινού Ελληνογερμανικού Φόρουμ Καινοτομίας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με 530 εγγεγραμμένους συνέδρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι με την εφετινή διοργάνωση, το φόρουμ θεσμοθετείται ως μία ετήσια συνάντηση της επιχειρηματικής κοινότητας, ως μια ευκαιρία για ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις, να αναπτύξουν έναν ελεύθερο διάλογο σχετικά με την προώθηση της καινοτομίας και των τεχνολογιών αιχμής στις δύο εθνικές αγορές, αλλά και να διευρύνουν τις διμερείς συνεργασίες τους στο R&D.

Για την εφετινή εκδήλωση έχουν προγραμματιστεί δύο ψηφιακά «στρογγυλά τραπέζια», το πρώτο με τίτλο «Καινοτομία και Επιστήμη στον τομέα της Υγείας» και το δεύτερο με τίτλο «Καινοτομία και κυκλική οικονομία – Αξιοποίηση πρώτων υλών και ενέργειας από τα απορρίμματα. Εμπειρίες από τη Γερμανία και προοπτικές για την Ελλάδα».

Στο πρώτο «e-Innovation Roundtable» θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ θα μιλήσουν η Αναστασία Κοτανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, ο Δημήτρης Φιλίππου, πρόεδρος του ΕΟΦ, ο Αndreas Pollner, διευθύνων σύμβουλος της Bayer Ελλάς κι ο Μανώλης Σιδηρουργός, διευθύνων σύμβουλος για την Ελλάδα και την Κύπρο της Dräger Hellas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο «e-Innovation Roundtable» αρχικά θα τοποθετηθούν ο υπουργός Εσωτερικών και εντεταλμένος του πρωθυπουργού για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, εντεταλμένος της καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Norbert Barthle κι η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα συμμετάσχουν ο Gerhard Bauer, έπαρχος Schwäbisch Hall, η Μερόπη Υδραίου, δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ο Γιώργος Κρεμλής, σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας, ο Dr. Matthias Eder, διευθυντής Επικοινωνίας PreZero κι ο Jürgen Priesters, Business Development Director TOMRA Sorting Recycling.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr. Ernst Reichel και ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, ενώ ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής και μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, θα συνοψίσει τα συμπεράσματα της εκδήλωσης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης