Οι ταξινομήσεις ευρωπαϊκών επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν 4,5% το Νοέμβριο, σημειώνοντας τον τρίτο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης φέτος, χάρη στη μεγάλη ζήτηση στη Γερμανία και τη Γαλλία και την ανάκαμψη της VW, της Audi και της Porsche, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν σε 1.210.860 εκατομμύρια αυτοκίνητα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (EFTA), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανίας Αυτοκινήτων (ACEA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανέκαμψαν από τις απώλειες του Νοεμβρίου του περασμένου έτους, όταν είχαν μειωθεί οι ταξινομήσεις λόγω αυστηρότερων κανόνων κατά των εκπομπών ρύπων, γεγονός που ανάγκασε ορισμένες εταιρίες να πιστοποιήσουν εκ νέου τα οχήματά τους.

Ως αποτέλεσμα ο όμιλος Volkswagen είδε τις ταξινομήσεις της VW να αυξάνονται κατά 9,3%, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της Opel / Vauxhall, οι οποίοι παρατήρησαν πτώση στις πωλήσεις κατά 22,1% και η Peugeot, η οποία σημείωσε μείωση κατά 1,2% την ίδια περίοδο.

Οι ταξινομήσεις Νοεμβρίου της Renault σημείωσαν άνοδο 11,3% και της Fiat αντίστοιχα κατά 3,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των πολυτελών εκδόσεων, η ζήτηση για την Audi αυξήθηκε κατά 39,4% και οι νέες ταξινομήσεις της Porsche σημείωσαν άνοδο 282,9%.

Η συνολική αύξηση κατά 9,7% στη Γερμανία και κατά 0,7% στη Γαλλία, βοήθησε να αντισταθμιστεί η πτώση κατά 1,3% στις ταξινομήσεις στη Βρετανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης