Ο πρωθυπουργός της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα τον επίσημο στόχο για την ανάπτυξη της οικονομίας καθώς και τα κυβερνητικά σχέδια για να γίνει η χώρα πιο αυτόνομη σε τομείς όπως η τεχνολογία, εν μέσω της αυξημένης έντασης με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για το εμπόριο, το Χονγκ Κονγκ και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στόχος είναι η οικονομία να αναπτυχθεί πάνω από 6% το 2021, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Li Keqiang μιλώντας στην ετήσια συνεδρίαση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου. Περίπου 3.000 αντιπρόσωποι έχουν συγκεντρωθεί για την ετήσια συνάντηση που διαρκεί δύο εβδομάδες και αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 6,8% στα 1,4 τρισ. γουάν ($217 δισ.) καθώς εντείνονται οι εντάσεις με την Ινδία και άλλες γειτονικές χώρες και ενώ η χώρα επιδιώκει να φτάσει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία σε τομείς όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι, τα μαχητικά στελθ και άλλες οπλικές τεχνολογίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης