Πώς θα γίνει φέτος η Black Friday

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 12:59
Πώς θα γίνει φέτος η Black Friday

Έως και την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου θα ισχύει το καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα και, όπως είναι φυσικό, το κλείσιμο των καταστημάτων και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που θα διεξαχθεί η φετινή Black Friday, στις 27 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της αγοράς, η Black Friday θα πραγματοποιηθεί κανονικά παρά το lockdown, καθώς πολλές επιχειρήσεις ήταν προετοιμασμένες γι' αυτό το σενάριο.

Όπως σημειώνουν μάλιστα οι επιχειρηματίες, ακόμα και lockdown να μην υπήρχε, τα καταστήματα δεν θα επένδυαν τόσο πολύ στη φυσική παρουσία των πελατών όπως τις προηγούμενες χρονιές (π.χ. με πρόσληψη επιπλέον προσωπικού), διότι ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν θα ήταν περιορισμένος και ταυτόχρονα ο φόβος του καταναλωτικού κοινού θα ήταν μεγάλος.

Επομένως, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν e-shop είχαν στοχεύσει εδώ και καιρό στις μεγάλες ηλεκτρονικές προσφορές και στη προώθησή τους, ενώ οι καταστηματάρχες σημειώνουν ότι το καταναλωτικό κοινό έχει πλέον εξοικειωθεί απόλυτα με τις online αγορές.

Οι ανησυχίες των επιχειρηματιών

Είναι γεγονός ότι οι επιχειρηματίες στόχευαν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων Νοεμβρίου και φυσικά της Black Friday να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τις οικονομικές ζημιές που έχει προκαλέσει στις επιχειρήσεις τους η πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο προβληματίζονται καθώς βλέπουν ότι μεγάλο μέρος των πολιτών έχει πληγεί σημαντικά από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού και δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μεγάλες αγορές, όπως τα προηγούμενα έτη.

Σημειώνουν μάλιστα ότι, κατά τη διάρκεια του lockdown της άνοιξης, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των παραγγελιών, αρκετές εταιρείες διανομής καθυστερούσαν αρκετές μέρες να παραδώσουν στους πελάτες τα προϊόντα τους.

Το βέβαιο είναι ότι η φετινή Black Friday στις 27 Νοεμβρίου θα είναι διαφορετική από όλες τις προηγούμενες και αποτελεί στοίχημα για τους επιχειρηματίες, που, όπως φαίνεται, θα συμμετάσχουν δυναμικά πραγματοποιώντας μεγάλες προσφορές για να καλύψουν κάποιο από το χαμένο οικονομικό τους «έδαφος».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 13:02