Σε νέα χαμηλά διολισθαίνει η τουρκική λίρα καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη σύγκρουση στον Καύκασο και τις πιθανές αμερικανικές κυρώσεις μετά την απόφαση της Άγκυρας να πραγματοποιήσει δοκιμές στο ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Η λίρα σημείωσε και νέο ιστορικό χαμηλό στο 7,87 έναντι του δολαρίου, ενώ αυτή την ώρα κινείται στο 7,8510. Από την αρχή του έτους χάνει συνολικά 24% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το ευρώ σκαρφαλώνει 0,8% στο 9,2218.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε την έντονη αντίθεση των ΗΠΑ σε ενδεχόμενη ενεργοποίηση των S-400, ενώ υπενθύμισε ότι παραμένουν στο τραπέζι οι κυρώσεις. Από την πλευρά της η Άγκυρα έχει ξεκινήσει τη μεταφορά του συστήματος των S-400 στην επαρχία της Σινώπης, του Εύξεινου Πόντου για δοκιμές.

Την ίδια στιγμή, διατηρούνται στο προσκήνιο οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας δεν συνδράμουν στην επίλυση των διαφωνιών.

Ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων ανακοίνωσαν επίσης την Τρίτη το άνοιγμα μέρους της παραλίας των Βαρωσίων προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης